Kotyogós vagy kapszulás?

Ha reggel, akkor kávé, legalábbis a kávéimádók így gondolják. De nem mindegy, mennyiért és milyen technikával készítjük el a reggeli kedvencünket. A kapszulás kávéfőző talán a legmodernebb technikák közé tartozik. Előnye, hogy nagyon kényelmes: nincs zacc, se kosz. Továbbá az ízek között is nagy a választék: a fahéjastól kezdve a kókuszosig. A legnagyobb hátránya ennél a fajtánál a kapszulák beszerzése. A kávéfőző beszerzése előtt érdemes szétnézni, hogy hol kapható bele kapszula, illetve hogy kipostázzák-e nekünk vagy utána kell járni. Ilyen probléma nem fordulhat elő a régi, hagyományos kotyogós kávéfőzőnél, ami nem tud elromlani és az őrölt kávé beszerzése miatt sem kell aggódni, hiszen a sarki kis boltban is kapható. A kisebb presszógépek elég jó minőségű főzetet adnak, sőt gőzölővel a habos tej is megoldható. Ám, gyakori probléma a vízkövesedés az ilyen típusoknál.